Záplavy si len v Porýní-Falcku vyžiadali najmenej 50 obetí

16.07.2021 Celý región

Berlín 16. júla (TASR) – Na najmenej 50 stúpol v piatok počet obetí po ničivých záplavách len v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Podľa vyjadrení polície v meste Koblenz sa očakáva, že obetí bude viac, informuje agentúra DPA.

Celkový počet obetí ničivých záplav v spolkovej republike tak stúpol na najmenej 81.

Záchranné práce v regióne naďalej pokračujú. Polícia doposiaľ nespresnila, koľko ľudí je v oblasti okolo mesta Bad Neuenahr-Ahrweile nezvestných. Minister vnútra spolkovej krajiny Porýnie-Falcko Roger Lewentz vo štvrtok večer uviedol, že osud najmenej 40–60 ľudí doposiaľ nie je známy. Okres Ahrweiler hovoril dokonca o 1300 nezvestných, príčinou by podľa miestnych úradov mohli byť aj výpadky mobilnej siete.

Niekoľko hodín trvajúci silný dážď viedol v Nemecku k ničivým povodniam, píše DPA. Záplavy v Porýní-Falcku najviac postihli práve okres Ahrweiler. Len v obci Schuld so 700 obyvateľmi strhla voda viacero domov, množstvo ďalších budov zostalo ťažko poškodených.

V spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko spôsobil silný dážď povodne aj na menších tokoch. Miestne ministerstvo vnútra vo štvrtok vo večerných hodinách informovalo o najmenej 30 obetiach.

V povodňami postihnutých oblastiach došlo k ochromeniu vlakovej dopravy.
 

Vyberte región